Voldoening!

Geplaatst op

In November 2016 hebben we Hèt Groethuis ‘feestelijk’ geopend. Ja feestelijk! Ingetogen Feestelijk dan wel maar ik was blij dat ik deze mooie locatie gevonden had en ik was ook trots op wat we er van gemaakt hadden. Daarnaast hadden we al heel veel positieve reacties gehad op het feit dat Liempde nu eindelijk haar eigen voorziening had waar mensen op een goed niveau en naar eigen wens, 24 uur per dag, van hun geliefde afscheid konden nemen.

Een half jaar later ben ik actief begonnen met mijn werk als uitvaartverzorger. Mijn eerste opdracht was meteen een hele mooie maar moeilijke opdracht van een bekende zangeres uit de regio. Een lieve familie en een hoog BN-er gehalte op de herdenkingsbijeenkomst. Om geen fouten te maken heb ik hier een collega bij gevraagd en hebben we van de uitvaart een mooie herdenking en herinnering kunnen maken.

Inmiddels zijn er al de nodige families mijn gast geweest in Hét Groethuis en heb ik ook al diverse mensen kunnen bijstaan in het creëren van een mooi afscheid. Want hoe verdrietig het heengaan van onze geliefden ook is, het afscheid is in grote mate bepalend bij het vormen van onze herinnering en het verwerken van ons verlies.

Eén ding heb ik inmiddels echt ervaren. De voldoening die je in dit werkt krijgt van de dankbaarheid en waardering van nabestaanden, is hartverwarmend en met geen goud te betalen. Dáár doe ik het voor!

Ik heb ook gemerkt dat het met een kleine groep nabestaanden helemaal niet fijn hoeft te zijn om in een grote aula van een crematorium te zitten. Om onze dienstverlening nog verder uit te breiden zijn we daarom druk bezig om naast Hét Groethuis een Huiskamer- uitvaartcentrum in de voormalige Bibliotheek te maken. Een knusse ruimte die geschikt zal zijn om in een warme vertrouwde sfeer, met een groep van maximaal 30 tot 40 mensen afscheid te nemen van hun dierbare. Deze kan vervolgens gevolgd worden door een crematie of begrafenis.

Afscheid nemen van een overledene is het laatste wat men doet en ik wil er voor zorgen dat dat een blijvende positieve herinnering wordt.

Zodra onze Huiskamer klaar is zullen we regelmatig bijeenkomsten, lezingen of iets dergelijks organiseren waarbij we u graag uitnodigen om onze sfeer te komen proeven.

Voor reacties:
info@carlasarisuitvaartbegeleiding.nl of info@hetgroethuis.nl