Ontmoeting

Geplaatst op

Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat ons hele leven in het teken staat van ontmoeting? Al bij de eerste ademtocht vindt de eerste ontmoeting plaats, die met de ouders. Een ontmoeting die zonder twijfel grote gevolgen heeft voor de rest van ons leven. Maar elke dag daarna zal over het algemeen gedomineerd worden door hetgeen en wie we ontmoeten, de een soms wat spectaculairder dan de ander.

Jeugd

Tijdens de jeugd is veel nieuw en zijn ontmoetingen vaak spannend. De wereld leren kennen brengt naast positieve verrassingen ook risico’s met zich mee. Wie kunnen we wel vertrouwen en wie niet. Dat zijn zaken die we ontmoetingerwijze leren. En wie wordt onze partner? In de pubertijd helpen de hormonen ons een handje bij het selecteren van onze toekomstige partner zonder dat we daar zelf heel bewust mee bezig zijn.

Gezin

Naarmate we ouder worden en zelf een gezin hebben ontstaan via onze kinderen hele nieuwe contacten die vaak leiden tot ontmoetingen met geestverwanten. En ook op ons werk zoeken we vaak naar ontmoetingen die ons drukke leven bevestigen. Erg veel tijd voor diepgaande ontmoetingen met anderen is er vaak niet. De tijd waarin we kinderen opvoeden is misschien wel de drukste tijd in ons leven.

Rustiger vaarwater

En dan komt er een moment dat de kinderen volwassen beginnen te worden. Het wordt stiller in huis. We missen de vele intensieve en vaak luidruchtige ontmoetingen van onze kinderen en hun vrienden en …. we missen het! We zoeken uitdaging en diepgang en hebben behoefte aan nieuwe ontmoetingen. Met andere mensen die iets nieuws aan ons leven kunnen toevoegen. Interessante dingen horen én vertellen natuurlijk. We krijgen plots weer tijd om echte aandacht aan anderen te kunnen schenken.

Oude dag

Tot we op onze oude dag zijn gekomen. We hebben de hele wereld ontmoet in ons leven. Toch blijven de ontmoetingen met andere waardevol. We missen het als we niet regelmatig onze kinderen en kleinkinderen ontmoeten. Veel nieuwe mensen hoeft niet meer. We zijn een beetje moe geworden. Maar onze dierbaren willen we graag zo veel mogelijk nog ontmoeten.

Huyskamerontmoetingen

Op 2 november gedenken we onze overleden dierbaren en dat doen we in Liempde in onze kerk. Daarna is iedereen van harte welkom in onze nieuwe ontmoetingsruimte De Huyskamer, gelegen achter Hét Groethuis, voor een kop koffie en vriendelijke ontmoeting van dorpsgenoten. In de toekomst zullen we met regelmaat Huyskamerontmoetingen gaan organiseren die voor geïnteresseerden in groepen van maximaal 35 personen, interessante onderwerpen zullen gaan behandelen, waar we met elkaar over van gedachte kunnen wisselen of die gewoon leuk zijn om te horen.

Indien u ideeën heeft voor een leuke Huyskamerontmoeting zou ik dat heel graag van u vernemen. U kunt me bereiken op 06-58910033 of via: info@huyskamerliempde.nl

Voor reacties:
info@carlasarisuitvaartbegeleiding.nl of info@hetgroethuis.nl